KESTÄVÄT JA EKOLOGISET VALINTAMME -KOSKA LUONTO ON MEILLE TÄRKEÄ


KESTÄVÄT JA EKOLOGISET VALINTAMME – KOSKA LUONTO ON MEILLE TÄRKEÄ 

Viime aikoina on ollut julkisuudessa paljon puhetta ilmastosta ja tämän maapallon sietokyvyn rajoista. Ajattelin nyt hieman kertoa miten meillä nämä asiat hoitolassa huomioidaan. 

Hoitolassa hygienia ja turvallisuus ajaa aina kaiken muun edelle, mutta mitä tahansa valintoja teemmekin, on kestävyys ja ekologisuus yksi tärkeimmistä kriteereistä. Se alkaa jo käyttämiemme tuotesarjojen valinnoissa. Dermaviduals-tuotepakkauksia ei liukenemisvaaran vuoksi valmisteta kierrätysmuovista tai -lasista, mutta purkin tyhjennyttyä voit viedä ne kierrätykseen. Ja oikeastaan ekologisuus on tuotteissa huomioitu jo tuotekehittelyssä, sillä ne on tarkoin suunniteltu vain parhaita raaka-aineita käyttäen eikä tuotteista löydy turhia, luontoa kuormittavia ainesosia. 

Euroopassa ei ole enää vuosiin saanut tehdä eläinkokeita, mutta silti maailmassa kuolee yli sata miljoonaa eläintä juurikin eläinkokeiden vuoksi. Oletko ajatellut kuinka netistä tilaamasi kosmetiikan kohdalla asiat ovat? Koska Dermaviduals on saksalainen tuotesarja, se luonnollisestikin on eläinkokeeton, raaka-aineet mukaan lukien. Tuotesarja on myös vegaaninen yhtä tuotetta lukuunottamatta. Vain huulirasvassa on käytetty mehiläisvahaa.  

Et ehkä ole tullut ajatelleeksi, mutta myös sisustuksessa olemme pyrkineet huomioimaan kestävyyden ja kierrätettävyyden. Remontissa käytetyt materiaalit täyttävät rakennusmateriaalien päästöluokituksen tiukimman M1-luokituksen. Käyttämämme maali on luonnollisestikin täysin kotimainen ja sille on myönnetty mm. Ympäristömerkki, Ecolabel-merkki sekä Allergia- ja astmaliiton hyväksyntä, sillä ilmanlaatu on meille tärkeä. Tästä syystä hoitolassa on myös paljon viherkasveja, toki lisäämässä viihtyvyyttä, mutta myös huolehtimassa ekologisemmin ilmanlaadusta. 

Laitevalinnoissa, kuten esimerkiksi jääkaappi ja pesukone, valintamme on aina mahdollisimman alhainen sähkön- ja vedenkulutus. 

Liinavaatteissa olemme päätyneet valitsemaan kestävät ja pestävät materiaalit kertakäyttäisten sijaan. On kuitenkin tilanteita, joissa katsomme hygieniasyistä kertakäyttäisten, kierrätettävien materiaalien olevan parempi vaihtoehto. Luonnollisestikin sinun turvallisuutesi on kuitenkin aina meille se tärkein ja niinpä esimerkiksi nyt tämän kevään aikana tuottamamme kertakäyttö- ja muovijätteen määrä on väkisin kasvanut. 

Pyrimme myös siivous- ja pesuainevalinnoissa huomioimaan ympäristöystävällisyyden. 

Tästä syystä haluamme toimittaa myös kuitit sähköisesti. 

MILLAISIA VALINTOJA SINÄ TEET?